Promovisana 4. i 5. generacija diplomanata

Event Description

 

Svečanost povodom promocije diplomanata četvrte i pete generacije Visoke medicinske škole zdravstva Doboj

Doboj, 29.04.2022 godine

 

Na svečanoj promociji diplomanata četvrte i pete generacije Visoke medicinske škole zdravstva Doboj održanoj u petak 29.04.2022 godine u svečanoj sali hotela Park u Doboju promovisano je 35 diplomanata Visoke medicinske škole zdravstva Doboj.

Doc. Dr Nikola Nikolić, direktor Visoke medicinske škole zdravstva Doboj, rekao je da ova visokoškolska ustanova zauzima posebno mjesto među visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Pored navedenog, direktor je istakao i sledeće;

Znanje ne samo da je moć, kako je to empirista Francis Bacon još na prelazu iz renesanse u moderno doba naveo, nego je ono danas najjače oružje za mijenjanje svijeta na bolje. U vremenu neizvjesnosti ono će biti još važnije, jer samo znanjem možemo rješavati probleme koji će biti postavljeni ispred nas “, rekao je on i dodao da je zato vizija Visoke medicinske škole zdravstva Doboj stavljanje mladog čovjeka u fokus saznanja i istraživanja kako bi mogao odgovoriti na sve izazove“.

Prof. Dr Ranko Božičković, pomoćnik direktora za obezbjeđenje kvaliteta u obrazovanju ove visokoškolske ustanove istakao je da studenti ove visokoškolske ustanove praktična znanja i praksu stiču u prostorijama visokoškolske ustanove i nastavnim bazama sa kojim ova visokoškolska ustanova ima zaključene sporazume o saradnji, a medju kojim je posebno izdvojio Bolnicu Sveti Apostol Luka Doboj, Dom zdravlja Doboj, Zdravstveno turističke centre Banja Vrućica Teslić i Banja Kulaši Prnjavor.

Akademik prof. dr Rajko Kuzmanović predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske tokom svečanosti obratio se prisutnim i uputio čestitke diplomantima naglasiviši da su okončali jednu od najvažnijih etapa u životu. Istakao je značaj ove vrste obrazovanja te činjenicu da svaki zaseban slučaj zdravstvenog  zbrinjavanja pacijenata  zahtijeva prethodnu teorijsku i praktičnu osposobljenost medicinskih radnika.

Prof. Dr Enes Hašić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, tokom obraćanja diplomantima i prisutnim zvanicama poručio je da je ova visokoškolska ustanova prepoznala omjer potreba tržišta u BiH i profil obrazovanja koje naše tržište traži, te istakao zadovoljstvo činjenicom da se nakon obilaska prostorija ove visokoškolske ustanove uvjerio u izuzetno dobre uslove za rad studenata i nastavnog osoblja.

Pojedincima i kolektivima zaslužnim za doprinos u razvoju ove visokoškolske ustanove uručena su posebna priznanja.

Najbolji student generacije je Maja Šarenac s prosjekom 9,80 kojoj je uručena Povelja ove visokoškolske ustanove, koja je istakla;

Ja već radim u zdravstvu 18 godina i nadam se da ću sa stečenom diplomom postići više u radu“, rekla je Šarenac.

Student Ivana Marković istakla je da su studije na ovoj visokoškolskoj ustanovi bile zahtjevne ali nisu bile prezahtjevne, jer se uz kontinuirano učenje stigao savladati nastavni program, te da su savladanim nastavnim programom studenti stekli odgovarajuća i potrebna znanja za posao koji će obavljati.

Ispred studentske organizacije diplomanata prisutnim se obratila student Snježana Ignjić te istakla sledeće;

“Ja sam danas sa ovog mjesta glas svojih kolega i kao takva imam posebnu odgovornost uputiti riječi zahvale onima koji su ih najviše zaslužili.  Iskazati zahvalnost svakom pojedinom profesoru čiji se životni put barem na trenutak ukrštao sa našim tokom našeg studiranja.

Sa ovog mjesta želim iskazati zahvalnost upravi Visoke medicinske škole zdravstva koju predvodi direktor, docent doktor Nikola Nikolić, za svaki trenutak ljudskosti i razumijevanja, zaposlenim u Visokoj školi; Silvani, Darku, Nebojši, Dajani i Mari, na njihovoj neizmjernoj toplini.

Od prvog dana smo bili kao porodica, danas kao porodica i završavamo.

Svečanost je takođe uveličana umjetničkim sadržajem predstavnika Osnovne muzičke škole “Marcos Portugal“ iz Doboja.

 

BosnianEnglishGermanRussian