Dobro nam došli brucoši!

image_url

Visoka medicinska škola zdravstva u Doboju početkom oktobra organizovala je svečani prijem  za novu generaciju studenata. Zbog epidemije virusa COVID-19, prijem je organizovan uz poštovanje propisanih mjera zaštite u više termina i u manjim grupama. Svečanom prijemu prisustvovali su studenti  četiri studijska programa : budući  Strukovni laboratorijsko medicinski inženjeri – 180 ECTS, Strukovni fizioterapeuti – 180 ECTS, Diplomirane medicinske sestre – 240 ECTS, Diplomirani fizioterapeuti – 240 ECTS. Imali su priliku da se upoznaju sa profesorima i menadžmentom  škole.

Čast  nam je i zadovoljstvo da vas pozdravio u ime prisutnih, osnivača i vlasnika Škole i da vam zahvalimo na ukazanom povjerenju i opredjeljenju da visoko obrazovanje stičete upravo u Visokoj medicinskoj školi zdravstva. Osnovna misija ove obrazovne ustanove je školovanje kadrova u zdravstvu, savremenim naučnim i stručnim dostignućima. Nova akademska godina u Visokoj medicinskoj školi zdravstva počeće i do daljeg će se održavati u skladu sa preporukama Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. U skladu sa tim pripremili smo adekvatan plan i program koji ćemo, uvjereni smo, sa uspjehom sprovoditi narednih mjeseci.

Zbog svega navedenog, škola uživa visok ugled u akademskoj zajednici. Ove 2020. godine. upisujemo 6. generaciju studenata.

Bogatiji smo za još jednu generaciju studenata.

BosnianEnglishGermanRussian